2 Nisan 2009 Perşembe

Tarçınlı Çörek

Malzemeler:
-1 çay bardağı süt
-3 çorba kaşığı erimiş margarin
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1 su bardağı çekilmiş ceviz
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin: Yumurta sarısı Pudra şekeri
Hazırlanışı:Hamur için un süt margarin pudra şekerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın....
Cevizi pudra şekerini ve tarçını karıştırarak yuvarladığımız hamur parçalarını avucunuzun ortasında inceltip cevizli harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin ve hamur bitene kadar aynı uygulamayı yapın... Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin... Biraz ılıyınca pudra şekeri serpiştin ve sığuyunca servis yapın...
Afiyet Olsun....

1 yorum:

belgin dedi ki...

Çok severim bu kurabiyeleri ben ellerine sağlık birini alsam? sevgiler canım:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails