25 Nisan 2009 Cumartesi

Mantarlı paçanga

İlk defa denedim ve gerçekten çok lezzetli oldu:) Malzemeler:
-2 adet yufka
-500gr mantar
-1 adet küçük kurusoğan
-3 diş sarımsak
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-2 su bardağı rendelenmiş kaşar
-tuz karabiber pulbiber
Kızartmak İçin: 1 adet yumurta, galeta unu, sıvıyağ
Hazırlanışı:Mantarları küçük küçük doğrayıp bir adet limonun suyunu sıkıp kabuklarıyla beraber mantarı 10dk haşlayın.....
Haşlanmış mantarları sıcak sudan geçirip süzdürün....
Soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıo yağda pembeleşene kadar kavurup manratları ve baharatı ekleyip 10dk kavurup soğumaya bırakın...
Yufkaları dört eşit parçaya kesip kalın yerine biraz kaşar üzerinede bir kaşık mantar kayun...


Yufkanın kenarlarını içe katlayıp kalın rulo sarın.....
Bütün ufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın ..... Yumurtayı çatal ile iyice çırpın...
yufkaları önce yumurtaya batırıp sonrada galeta ununa bulayın ve kızgın yağda alt üst ederek pişirin...
Pişen börekleri kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını çektirin....
veee soğutmadan hemen mideye indirin:))
Afiyet Olsun:)

6 yorum:

lemaninignesinden dedi ki...

paçanga pek meşhur bu ara ellerıne saglık sende değişik bir tarifle ele almışın çok güzel gözüküyor

pembe tatlar dedi ki...

Tşkr ediyorum canım...
Ewt yemekteyizle beraber paçangada reyting aldı:))

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK BEN DE ÇOK MERAK EDİYORUM AMA BU ARALAR DENEYEMEM MALUM DİYETTEYİM SEVGİLER

anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar ziyaretiniz icin tesekkürler, Mantarli bögreginizde cok degisik ve lezzetli görünüyor, ellerinize saglik, sevgiler....

DUSBAHCESI dedi ki...

Bu arada seni sitemde favorilerime ekledim, takip edecegim yaptiklarini insallah. Blogundaki tarifleri cok begendim. Hollandadan selamlar.

Eylem dedi ki...

paçangayı hep duyarım ama denemek pek kısmet olmadı.ama bu tarifi muhakkak deneyecegim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails