26 Nisan 2009 Pazar
Profiteroll
Malzemeler:
-3 adet yumurta
-125 gr margarin
-1 su bardağı su
-1 su bardağı un
İçi İçin:
-3 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:Çikolata sos
Hazırlanışı:Margarinle suyu bir tencerede kaynatıp unu ekleyip sürekli karıştırarak biraz kavurun ve hamur toparlanınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan hamura yumurtaları tek tek yedirerek kırın. Mikserlede çırpabilirsiniz.
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsiye ceviz büyüklüğünde aralıklarla sıkıp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tüm malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alıp mikser ile 10 dk çırpıp soğumaya bırakın.
Sıkma aparatına krema koyup soğuyan profiterollerin içlerini krema ile doldurun.
Profiterollerin ortasını kesip kremayı o şekilde de koyabilirsiniz.
Hazırlanan profiterolleri buzdolabında 1-2 saat dinlendirip üzerlerine çikolata sosu döküp servis yapın.
Afiyet Olsun :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Cok zahmetlidir yapmasi ama yemeye gelince super oluyor degilmi?:) ellerine saglik
Kesinlikle katılıyorum:))
Yapması gerçekten zahmetli ama sonuç çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.
Merhaba, "Hediyeleşmek" üzerine güzel bir etkinliğimiz var, katılmanızı arzu ederim.
mmmmmmmm çok severim şahane görünüyor canım ellerine sağlık..Ziyaretin içinde çok teşkr ederim kocaman sevgiler..
Uzun zaman oldu profiterol yemeyeli... Çok güzel görünüyor... Ellerine sağlık... Sevgiler...
zahmetli bi okadarda lezzetli ellerine saglik canim
Yorum Gönder