26 Nisan 2009 Pazar

Profiteroll





Malzemeler:
-3 adet yumurta
-125 gr margarin
-1 su bardağı su
-1 su bardağı un
İçi İçin:
-3 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:Çikolata sos
Hazırlanışı:Margarinle suyu bir tencerede kaynatıp unu ekleyip sürekli karıştırarak biraz kavurun ve hamur toparlanınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan hamura yumurtaları tek tek yedirerek kırın. Mikserlede çırpabilirsiniz.
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsiye ceviz büyüklüğünde aralıklarla sıkıp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tüm malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alıp mikser ile 10 dk çırpıp soğumaya bırakın.
Sıkma aparatına krema koyup soğuyan profiterollerin içlerini krema ile doldurun.
Profiterollerin ortasını kesip kremayı o şekilde de koyabilirsiniz.
Hazırlanan profiterolleri buzdolabında 1-2 saat dinlendirip üzerlerine çikolata sosu döküp servis yapın.

Afiyet Olsun :))

7 yorum:

DUSBAHCESI dedi ki...

Cok zahmetlidir yapmasi ama yemeye gelince super oluyor degilmi?:) ellerine saglik

pembe tatlar dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum:))

tarifsiz tarifler - ipek dedi ki...

Yapması gerçekten zahmetli ama sonuç çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.

bahar dedi ki...

Merhaba, "Hediyeleşmek" üzerine güzel bir etkinliğimiz var, katılmanızı arzu ederim.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmmmmmm çok severim şahane görünüyor canım ellerine sağlık..Ziyaretin içinde çok teşkr ederim kocaman sevgiler..

SICAK PAYLASIMLAR AYSEL dedi ki...

Uzun zaman oldu profiterol yemeyeli... Çok güzel görünüyor... Ellerine sağlık... Sevgiler...

mutfaktaki zaman dedi ki...

zahmetli bi okadarda lezzetli ellerine saglik canim

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails