Merhabalar...
Ispanaklı pastayı bilmeyen yoktur... Çok yedim ama ilk defa denedim :)
Kendim yaptım diye demiyorum gerçekten şimdiye kadar yediğim en lezzetli en hafif Ispanaklı Pasta :) Şiddetle tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı ıspanak püresi
-2 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Ispanak Püresi :
-200 gr ıspanak
-1 çay bardağı süt
Kreması İçin:
-1 yumurta
-3 su bardağı süt
-8 çorba kaşığı toz şeker
-6 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Hazırlanışı: Püre için ıspanağı süt ile birlikte rondodan geçirin.
Derin bir kab içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıp kalan malzemeleri püre ile birlikte ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında pişirin.
Pişen kekin üzerine nemli bez örtüp 30 dk dinlendirip kalıptan çıkartın.
Soğuyan kekin üzerindeki bombeyi bıçak ile çok ince şekilde keserek düzleyip
(kestiğiniz kek parçalarını elinizle ufalayıp bir kenara koyun) keki enlemesine ortadan ikiye kesin.
Krema için tencereye bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip soğuyunca mikser ile çırpın.
Servis tabağına kekin ilk parçasını koyup sütün yarısı ile her tarafını ıslatıp kremanın yarısını kekin üzerine eşit şekilde sürüp diğer keki üzerine koyup süt ile ıslatıp kalan kremayı patanın her tarafına eşit şekilde sürüp ufaladığınız kek kırıntılarını pastanın üzerine serpiştirip buzdolabında 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
3 yorum:
Ispanaklı pastaya bayılır ellerinize sağlık
İyi akşamlar gerçekten pasta nefis gözüküyor.Ellerinize sağlık sunumlarınız tabaklarınız süper tabakları aldığınız yer burdamı yoksa yurtdışındamı cevab yazarsanız sevinirim BAL
Merhabalar...
Tabaklarımın bir çoğu Güral Porselen ama karacanın ve bernardonunda olanları var...
instagramdan getirttiğim tabalarımda var yurtdışından gelen... Sevgiler :)
Yorum Gönder