Sahur için hazırlayacağınız çok pratik ve doyurucu minik bazlamalarım :)
Malzemeler:
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: tereyağı
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan büyük beze alıp hafif unlu zeminde merdane ile kurşun kalem kalınlığında açıp su bardağı ile kesip ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin.
Pişen bazlamarın her iki tarafına sıcakken hafif tereyağı sürüp servis edin.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
çok güzel görünüyorlar:))
Eline sağlık biz bu çöreğe kaba çörek diyoruz annem hep yapardı biz küçükken sevgiler
Bu bazlama işi için özellikle sac aldıgım doğrudur..
çok seviyorum gercekten senin minnak bazlamalarınada bayıldım kuzumm ellerine sağlık..
Minik bazlamalar çok şirin görünüyor.Ankara da satılıyor böyle alıyorum ama kendinde deneyebilirim..
Yorum Gönder