22 Haziran 2015 Pazartesi

Vişneli Limonata



Hepinize Mutlu Huzurlu Bereketli Bir Hafta Diliyorum...
2 günlük köy tatilinden sonra kaldığımız yerden devam :)
İftar sofralarında içinizi ferahlatacak nefis bir lezzet... 

Malzemeler:
-1/2 kg vişne
-4 adet limon 
-1 su bardağı şeker
-1 şişe maden suyu (soda)
-1 lt su
Hazırlanışı: Limonların kabuklarını rendeleyip limonları ince ince dilimleyip vişnelerle birlikte tencereye koyup üzerine şekeri döküp 3-4 saat ağzı kapalı şekilde bekletin.
Beklettiğiniz limonlu vişneleri 10-15 dk orta ateşte kaynatıp ılıyınca elinizle iyice ezip tel süzgeçten süzüp 1lt soğuk su ekleyip buz dolabına koyup 2-3 saat beklettikten sonra içerisine 1 şişe maden suyunu ekleyip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails