2 Haziran 2015 Salı

Triliçe (balkan tatlısı)



Merhabalar...
Yeni favori tatlımız TRİLİÇE... Hem lezzetli hemde çokkkk hafif... 
Yiyenlerden tam not alıp dereceye  girerek tarif listemde yerini aldı mutlaka denemelisiniz... Şiddetle tavsiye ediyorum :)

Malzemeler:
-5 adet yumurta
-10 çorba kaşığı toz şeker
-5 çorba kaşığı irmik
-1 su bardağı sıvı yağ
-10 çorba kaşığı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin: 
-4 su bardağı süt
-2 paket krema (400ml)
-5 çorba kaşığı toz şeker
Karamel Sos İçin:
-1 paket krema (200ml)
-5 çorba kaşığı toz şeker
-50 gr tereyağı
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser ile yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında pişirin.
Şerbeti için karıştırma kabına krema, süt ve şekeri koyup mikser ile 2-3 dk çırpın.
Pişen keki fırından çıkartıp 5dk bekletip hazırladığınız şerbeti kekin üzerine döküp 1saat şerbetini çekmesini bekleyip üzerinde kalan köpüğü kaşığın arkasıyla dikkatlice yedirin.
Karamel sos için küçük tencereye şekeri koyup kısık ateşte sulanıp rengi kahverengileşinceye kadar karıştırıp tereyağı ve kremayı ekleyip (bu aşamada şeker birden sertleşiyor) şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Rengi iyice koyulaşana kadar kısık ateşte karameli pişirip tam rengini alınca soğuyan tatlının üzerine döküp 20-25 dk sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.



Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails