18 Haziran 2015 Perşembe

Damla Sakızlı Etimek Tatlısı



Ramazanda misafirlerinize yapacağınız çok hafif bir tatlı üstelik çok da pratik :)


Malzemeler:
1 paket etimek (klasik)
Kreması:
-1lt süt
-1 adet yumurta
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 adet damla sakızı (sahanda ezip toz haline getirin)
-2 paket vanilin
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
Üzeri İçin:
-2 paket toz şanti
-1,5 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin: Hindistan Cevizi. Toz Antep Fıstığı 
Hazırlanışı:Büyük dikdörtgen borcama etimekleri yerleştirin.
Etimeklerin sık olması şart değil şerbeti dökülünce etimekler şişip  boşluklar doluyor
Şeker ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatıp etimeklerin üzerlerine dökün.
Nişasta, un, süt ve yumurtaları tencereye koyup iyice karıştırıp damla sakızlarını ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp vanilinleri ekleyip karıştırıp tencereyi ocaktan alıp hazırlanan muhallebiyi sıcak olarak şerbetli etimeklerin üzerlerine döküp soğumaya bırakın.
Şantiyi soğuk süt ile çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine düz bir şekilde sürüp  üzerine bol hindistancevizi serpiştirip  toz fıstıkla süsleyip buzdolabına koyup soğuk olarak servis yapın...


Afiyet Olsun :)

2 yorum:

sevdicann dedi ki...

Etimek tatlısını çok severim ama damla sakızlı denememiştim ellerine sağlık:)

Deniz Güneş dedi ki...

Ellerine saglık canımmm..
nefis görünüyor bu tatlı..
Hayırlı iftarlar..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails