Malzemeler:
-500 gr dana kuşbaşı
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı sıcak su
-3 çorba kaşığı tereyağı
-2 adet kesme şeker
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-zeytinyağı tuz
Hazırlanışı:Pirinçleri yıkamadan sıcak suda 30 dk bekletip soğuk su ile yıkayıp suyunu süzgeçte süzdürün.
Tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup tereyağı eriyince pirinçleri ekleyip 15 dk ara ara karıştırarak kavurup tuz, şeker limon suyu ve sıcak suyu ekleyip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.
Kuşbaşı etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen etlere 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip 5dk harlı ateşte kavurun.
Etleri ister pilava karıştırıp isterseniz benim gibi pilav üzerinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
2 yorum:
Cok guzel gorunuyor.. ellerinize saglik olsun..bi sorum olacak.etleri yaparken gerek yemekler icin gerek kavurmasi icin, tencereye susuz koyup pisirince yanmaz mi.ben su dokuyom az oyle pisiriyorum fakat sert oluyo etler sizce neden.etin yumusak olmasi icin ne yapmaliyim
Merhabalar Nihal hanım...
Ben etide kıymayıda önce kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip daha sonra yağ ile kavururum suyunu çeken ete yağ ekleyip tuz ve arzuya göre baharat sebze eklerim... Aynı şekilde kıymayada kullanacağım yemeğime göre yağ ile birlikte soğanları ve diğer malzemeleri eklerim... Bu şekilde etin kokusu olmuyor...
Etin cinsine bağlı birazda bazen suyunu çeken etlere sıcak su ekleyip biraz daha pişirip daha sonrasında yağ ekliyorum... Sevgiler :)
Yorum Gönder