18 Nisan 2015 Cumartesi

Soslu Limonlu Kek



Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 adet limon suyu 
-1 adet limon kabuğu rendesi
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Sosu İçin:
-1 su bardağı süt
-3-4 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 adet limon suyu
-1 adet limon kabuğu rendesi
-2 paket vanilin
Hazırlanışı: Çırpma kabına yumruta ve şekeri koyup mikser ile 10-15 dk çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırlanan karışımı yağlanmış kalıba döküp (ben kelepçeli kalıp kullandım) 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Sos için vanilinler hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirip vanilinleri ekleyip ocaktan alın. 
Soğuyan keki kalıbından çıkartıp sıcak sosu kekin üzerine dökün ve istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
(sosu süt yerine su kullanarak da  yapabilirsiniz)

Afiyet Olsun :)

5 yorum:

*mehtap dedi ki...

ne güzel süslenmiş bu kek böyle, eline sağlık.

canan dedi ki...

Yapmak istiyorum inşaallah. 1 su b. Seker yeterli oluyor mu ? genelde keklere 1.5kullanirim. Bu tarfte yag az gerci.ellerinize saglik...

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar... Canan hanım 1 su bardağı yeterli oluyor bende genelde hep 1 su bardağı kullanırım :)Sevgiler ... Çok hafif bir kek .)

Gül dedi ki...

Ellerinize emeğinize sağlık harika bir tarif yalnız belkıde mobilden girdiğim için olabilir kekin un ölçüsü gözükmüyor yazabilirseniz çok sevinirim şimdiden tesekkürlet

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar...
Soslu Limonlu Kek

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 adet limon suyu
-1 adet limon kabuğu rendesi
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Sosu İçin:
-1 su bardağı süt
-3-4 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 adet limon suyu
-1 adet limon kabuğu rendesi
-2 paket vanilin
Hazırlanışı: Çırpma kabına yumruta ve şekeri koyup mikser ile 10-15 dk çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırlanan karışımı yağlanmış kalıba döküp (ben kelepçeli kalıp kullandım) 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Sos için vanilinler hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirip vanilinleri ekleyip ocaktan alın.
Soğuyan keki kalıbından çıkartıp sıcak sosu kekin üzerine dökün ve istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
(sosu süt yerine su kullanarak da yapabilirsiniz)

Afiyet Olsun :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails