10 Nisan 2015 Cuma

Portakallı Pasta




Malzemeler:
-5 adet yumurta
-3 küçük kahve fincanı şeker
-4,5 küçük kahve fincanı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Arası İçin:

-2 su bardağı portakal suyu
-1/2 su bardağı su
-5 çorba kaşığı şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-2 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
Islatmak için: 1/2 su bardağı portakal suyu..
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtaları mikser ile 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyin.
Hazırladığınız harcı yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp soğumasını bekleyin.
Krema için tencereye vanilinler hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp vanilinleri ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesin.
İlk keki servis tabağına koyup üzerini portakal suyu ile ıslatıp portakallı kremanın hepsini kekin üzerine eşit şekilde yayıp diğer keki üzerine koyup kalan portakal suyuyla koyduğunuz keki de ıslatın
Şantileri ve sütü mikser ile çırpıp (kıvamı biraz katı olacak) Pastanın hertarafını krem şantiyi sürüp pastayı buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


4 yorum:

nahide zereyak dedi ki...

Sunum çok güzel.. Pasta da çok lezzetlidir eminim...Ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

görüntü 10 numara lezzeti kim bilir nasıl güzeldir.Ellerinize emeğinize sağlık iyi aklamlar BAL

Elif Gürüs dedi ki...

pasta güzeli olmuş bu
ellerine sağlık
muhteşem görünüyor

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık pastan harika mis gibi portakal kokulu sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails