20 Nisan 2015 Pazartesi

Velibah (çerkez ekmeği)



Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-tuz
-un
İçi İçin:
-5-6 adet patates
-tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber
Üzerine Sürmek İçin: Tereyağı
Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup süt, su, sıvı yağ,maya ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerine nemli bez örtüp 30 dk dinlendirin
İçi için patatesleri haşlayıp rendeleyin ve baharatlarını ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.



Soğuyan patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
Dinlenen kamurdan  cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp elinizle yuvarlayıp yassılayın ve ortasına patates koyup hamuru kapatın.
Hafif unlu zeminde elinizle bastırarak kahve fincanı tabağı kadar açıp (patateslerin kenarlardan çıkmaması için ilk başta hamuru elinizle bastırarak açın) merdane ile hamuru yaklaşık servis tabağı büyüklüğünde açıp ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip her iki tarafına tereyağı sürüp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

4 yorum:

Susam Corekotu dedi ki...

o becerikli ellerine sağlık,nefis bir lezzet
sevgiler

Elif Gürüs dedi ki...

ne güzel bir ismi var bunun
çerkezlerin bu isimlerini çok seviyorum zaten
incecik oluşu da ayrı bir güzellik
ellerine sağlık

Feray kaygısız dedi ki...

Aslım ne güzel olmuş bende çok severim patatesli tatları.Ellerine sağlık.

BAL ANNE dedi ki...

Ayyyy en sevdıgım ama yapamadığım bır lezzet ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails