Malzemeler:
-8 adet portakal
-2 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı sıcak su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Portakalları iyice yıkayıp kabuklarını soyup zar büyüklüğünde doğrayın.
Derin tencereye doğradığınız portakal kabuklarını koyup üzerine şekeri döküp portakal kabuklarının renginin şekere geçmesi için 5 dk elinizle hafif hafif yoğurup tencerenin kapağını kapatıp 3-4 saat bekletin.
Sıcak suyu şekerli portakalların üzerine dökük kısık ateşte ara ara karıştırarak kıvam alıncaya kadar kaynatın. (üzerinde oluşan sarı köpükleri kaşık ile alın)
Koyulaşan portakal reçeline son olarak limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve ılıdıktan sonra kaonozlara koyup istediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Olsun :)
3 yorum:
Ellerine sağlık harika görünüyor ama kabuklar suda bekletmeden acılık vermiyor mu acaba?
çok güzel görünüyor çok severim Sevgiler
bayılırım elinize sağlık
Yorum Gönder