Malzemeler:
-2 paket petibör bisküvi (ben burçak kullandım)
-2 paket bitter çikolata (160 gr)
-1,5 çay bardağı süt
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı kakao
-1 su bardağı iri kıyılmış fındık
-1 çay bardağı iri çekişmiş ceviz
-4-5 adet kuru kayısı
-6 adet kuru incir
Üzeri İçin: File Badem
Hazırlanışı: Kayısı ve incirleri zar büyüklüğünde minik minik doğrayın.
Çikolata ve tereyağını bermari usulü eritin.
Derin bir kase içerisine bisküvileri elinizle ufalayıp doğradığınız meyveler ve erittiğiniz çikolata ile birlikte kalan malzemeleri bisküvilere ekleyip karıştırın.
Düz zemin üzerine yağlı kağıt serip çikolatalı karışımı üzerine koyup elinizle şekillendirip yuvarlayın.
Ben file badem kullandım siz arzuya göre fındık, ceviz, hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
Folyo kağıt üzerine bolca badem serpiştirip hazırladığınız pastayı üzerine koyup yuvarlayıp sıkıca sarıp derin dondurucuda 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
Çok severim bu tarz tatlıları, ellerine sağlık :)
Guzel bir aperitif ayni zamanda super bir tatli :) Ellerine Saglik... Sevgiler
aslicigim gercek guzel bir tarif hzmzn deneyecem insallah masallah canim supersin zeynep
Miss miss kolayca yap.bolca kilo alalim me güzel.
Yorum Gönder