14 Nisan 2014 Pazartesi

Tosya Helvası




Herkese Merhabalar...
İki günlük minik bir aradan sonra bu nefis tarif ile devam ediyorum:))
Tarif için sevgili Sehrinaz arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...

Malzemeler:
-1su bardağı + 2 çorba kaşığı un
-1/2 su bardağı tereyağı
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı ceviz
Şerbeti İçin:
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
Süslemek İçin:
-toz antep fıstığı
-hindistan cevizi
Hazırlanışı: Süt ve şekeri kaynatıp kenara alın.
Tereyağı ve sıvıyağı tencereye koyup unu ekleyip kısık ateşte unun kokusu çıkıp rengi koyulaşana kadar kavurup cevizini ekleyip 1-2 dk daha kavurun.
Sıcak şekerli sütü kavrulan una ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın.
Yaklaşık 15 dk dinlendirdikten sonra kaşık ile şekil verip üzerlerini fıstık yada hindistan cevizi ile süsleyip sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


5 yorum:

sinem dedi ki...

Ellerine Saglik, goruntu cok guzel eminim tadi da superdir :) Sevgiler

Cafeportakal Bahar Özçelik Erdoğan dedi ki...

Ellerine sağlık,kokusu fena olur helvaların.Afiyetle

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Helva sevenler derneği başkanı ilan ediyorum seni :))

Ellerine emeklerine sağlık canım.

Deniz Güneş dedi ki...

eşim tosyalı ve ben tosyalı gelını olarak şu helvayı yapmadım tüüü yazık bana :)
ellerine sağlık canım benım..
dediğim gibi sen bizim eller i çok sevdin :)

Deniz dedi ki...

Memleketimin helvası :) Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails