Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı ılık su...
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bez ile örtüp 15-20dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde beze alıp hafif unlu zeminde fazla inceltmeden merdane ile açıp istediğiniz kalıp veya bardak ile kesip kızgın yağda hamurun rengi değişip pembeleşene kadar kızartıp havlu kağıt serilmiş tabağa alıp fazla yağını çektirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :))
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı ılık su...
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bez ile örtüp 15-20dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde beze alıp hafif unlu zeminde fazla inceltmeden merdane ile açıp istediğiniz kalıp veya bardak ile kesip kızgın yağda hamurun rengi değişip pembeleşene kadar kızartıp havlu kağıt serilmiş tabağa alıp fazla yağını çektirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :))
5 yorum:
Ellerine sağlık canım, biz aynen bu malzemelerle hamur yoğurur, açar bıçakla da şekil veririz adına da keçi bacağı deriz. Ama seninkiler pek sevimli olmuş bayıldım, bende yapıcam.
Nefis gorunuyor canim. Ellerine saglik.
Sevgiler...
herzamanki gibi müthiş ve çok cici olmuş eline sağlııkık
ellerinize sağlık. şekilleri de ayrıca güzel.
aslı canım ellerine sağlık
yanında peynir bayılırım
Sevgiler
Yorum Gönder