25 Nisan 2014 Cuma

Kadayıf Pastası



Malzemeler:
-250 gr kadayıf (çiğ)
-100 gr tereyağı
-1 çay bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 kutu krema (200 ml)
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: 1 çay bardağı ceviz
Hazırlanışı: Kadayıfları küçük küçük doğrayıp teflon tavada pembeleşene kadar kavurup tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Kavrulan kadayıflara şeker ekleyip ocaktan alın.
Muhallebisi için tencereye süt şeker ve unu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alıp krema ve vanilinleri ekleyip mikser ile 10 dk çırpın.
Kelepçeli kalıba kadayıfların yarısını koyup elinizle sıkıca bastırıp muhallebinin hepsini kadayıfların üzerine dökün.
Kalan kadayıflara ceviz ekleyip karıştırıp muhallebinin üzerine serpiştirip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyup bir gece bekletin.
Soğuyan pastayı kalıbından çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

10 yorum:

bircanın renkli dünyası dedi ki...

afıyet olsun blogumda cekılsım var beklerım secgıler

Adsız dedi ki...

sevgili asli hamim,
sizi ozenle takip ediyorum simdi bu tarifi gorunce kafama bisey takildi da
.. norrmal de ben bu tatliyi borcama yapiyorum... simdi bu fikir cok hosuma gitti daha hos bir sunum olmus... fakat servis yaparken yada yapim asamasinda daha dikkat edilmesi gerwkwn puf nokta var mi diye merak ettim.. cevap verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler..

Adsız dedi ki...

keşke senin gibi bi komsum ya da arkadasım olsaydı o okadar cok yalnızım ki anlatamam sen iyiki de varsın sagol

Seda Yazici dedi ki...

çok leziz görünüyor ellerine sağlık :)

Özgen dedi ki...

Harika olmuş arkadaşım ellerine sağlık sevgiler...

Turuncu Tatlar dedi ki...

eline sağlık aslıcım çok şık olmuş e..

sinem dedi ki...

Yanlarindaki inciler kadar degerli bir goruntusu var :) Ellerine Saglik... Sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Sevgili adsız takipçim...
Bende daha önce muhallebisi daha farklı bir tarifler yapıyordum ve dediğiniz gibi borcama yapıyordum...
İlk defa bu şekilde yaptım dediğiniz gibi sunum nasıl olur dile düşündüm ama hiçte korktuğum gibi olmadı.
Pasta gibi dilimyeyerek servis yaptım hiç zorlanmadım :)
Zaten borcamdan da alırken üzerindeki kadayıf kırıntıları dökülüyor bunda da aynı şekilde oluyor... Sevgiler :)

duygu dedi ki...

:))) adsiz guzel olmus... adim duygu... size kanal de ye katldiginiz programdan once de takip ediyordum fakat orada sizi ve bu leziz yemwkleri yaptiginiz mutfagi gorunce hergun istisnasiz bakmaya basladdim.. tarifi de denedim harika oldu... tesekkurler...

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar Duygu hanım :))
Kusura bakmayın isim belirtmeyince adsız diye hitap ediyorum :)
Çok teşekkür ediyorum afiyet olsun sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails