Çıtır çıtır hem nefis hem pratik bir lezzet...
Malzemeler:
-2 adet yufka
-8 dilim pastırma
-8 dilim kaşar peyniri
-2 adet domates
-3 adet yeşil biber
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı:Yufkayı düz zemin üzerine koyup dört eşit parçaya kesin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp biberleri de ince olacak şekilde doğrayın.
Kestiğiniz yufkanın geniş kısmına bir adet pastırma dilimi üzerine bir adet peynir dilimi biraz domates ve biber koyup kenar kısımlarını içe katlayarak rulo sarın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :))
7 yorum:
ellerine sağlık :)
Aslicim beni kalbimden vurdun. Pastirmaya bayilirim bu yuzden pacanga boreginide cok severim
Patatesli citir boregini yaptim bize uymadi ama citir olmasaydi cok guzeldi by tarifi yumusak sekilde nasil yapariz.. Pacangayi da severim ama citir olunca nasil olur bilmem
ellerine sağlık Aslıcım.Çok severim bu böreği.
Fotograftan bile citirligi super gorunuyor. Ellerine Saglik :)
Yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Sevgili Maide hanım...
Patatesli çıtır böreğin sosunu
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt bunların hepsini karıştırıp aynı şekilde hazırlarsanız istediğiniz kıvamda bir börek olur...
Ben genelde bu tarz börekleri çıtır seviyorum ama damak zevki tartışılamaz... :)
Sevgiler :)
Yorum Gönder