28 Nisan 2014 Pazartesi

Çıtır Paçanga Böreği



Çıtır çıtır hem nefis hem pratik bir lezzet... 

Malzemeler:
-2 adet yufka
-8 dilim pastırma
-8 dilim kaşar peyniri
-2 adet domates
-3 adet yeşil biber
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı:Yufkayı düz zemin üzerine koyup dört eşit parçaya kesin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp biberleri de ince olacak şekilde doğrayın.




Kestiğiniz yufkanın geniş kısmına bir adet pastırma dilimi üzerine bir adet peynir dilimi biraz domates ve biber koyup kenar kısımlarını içe katlayarak rulo sarın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :))

7 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık :)

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Aslicim beni kalbimden vurdun. Pastirmaya bayilirim bu yuzden pacanga boreginide cok severim

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Patatesli citir boregini yaptim bize uymadi ama citir olmasaydi cok guzeldi by tarifi yumusak sekilde nasil yapariz.. Pacangayi da severim ama citir olunca nasil olur bilmem

Asyadan Esintiler dedi ki...

ellerine sağlık Aslıcım.Çok severim bu böreği.

Unknown dedi ki...

Fotograftan bile citirligi super gorunuyor. Ellerine Saglik :)

Pembe Tatlar dedi ki...

Yorumlarınız için yüreğinize sağlık...

Sevgili Maide hanım...
Patatesli çıtır böreğin sosunu
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt bunların hepsini karıştırıp aynı şekilde hazırlarsanız istediğiniz kıvamda bir börek olur...
Ben genelde bu tarz börekleri çıtır seviyorum ama damak zevki tartışılamaz... :)

Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails