Malzemeler:
-150 gr yağsız kıyma
-200 gr kuş başı et (ben dana kullandım)
-1 çay bardağı pirinç
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-tuz, karabiber
-su
Terbiyesi İçin:
-2 su bardağı süzme yoğurt
-1 adet yumurta
Üzeri İçin:
-4 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı nane
Hazırlanışı: Düdüklü tencereye kuşbaşı etleri koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dk haşlayın.
Pirinçleri sıcak suda 15 dk bekletip suyunu süzüp rondodan geçirip kıyma, karabiber ve tuz ile yoğurup nohut büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
Hazırlanan minik topları suda 10 dk haşlayıp suyunu süzün.
Haşlanan etlerin içine suyunu süzmeden köfte ve nohutları ekleyip kaynatın.
Terbiyesi için yoğurt ve yumurtayı pürüzsüzleşene kadar çırpıp kaynayan çorbaya seri bir şekilde döküp kaynayana kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayan çorbanın altını kısıp 10-15 dk kaynatın.
Üzeri için tereyağını eritip naneyi yağda kavurun ve çorbayı servis ederken üzerine
gezdirin.
Afiyet Olsun :)
7 yorum:
merhaba elinize sağlıkk çok güzel görünüyor
her şeyi cici özenli itinalı maşallah diyorum afiyetle
çok severim ben bu çorbayı yapmayı bilmiyordum ama:)) not ettim tarifini ellerize sağlık canımm
çok nefis gözüküyor ellerinize sağlık bende sık sık yaparım bu çorbayı.
Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.
ballı kurabiye tarifini istiyoruzzz
Yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Sevgili Adsız Ballı Kurabiye tarifim pazartesi günü yayınlanacak...
Sevgiler :)
Yorum Gönder