Merhabalar...
Sizlerde benim gibi pufidik ağızda dağılan poğaça seviyorsanız buuyrun tarife :)
Malzemeler:
-1 su bardağı gazoz (oda sıcaklığında)
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1/2 su bardağı ılık su
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
İçi İçin: beyaz peynir, maydonoz
Üzeri İçin:yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
Peyniri çatal ile ezip maydonozu doğrayıp peynirle karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle avucunuzun ortasında yassılayıp peynirli harçtan koyup istediğiniz şekli vererek kapatın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin.
Şekil verdiğiniz poğaçaları tepside yaklaşık 40dk bekletin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
9 yorum:
gazozlu kek yapmıslığım var ama bunu duymamıstım deneyeceğım elıne sağlık
ballı kurabiye tarifini verirmisin
Tatlı gazozmu olacak ? Sevinc
gazozla nasıl olur diye düşündüm ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor aslı hanım bayramın son günü hazırladığınız kahvaltı masanızdaki tabakların ölçüsünü öğrenebilirmiyim bulabilirsem buradan bulamazsam internetten sipariş etmeyi düşünüyorum şimdiden teşekkürler
Ellerinize sağlık.Görüntü çocukluğumda yediğim poğaçaları andırıyo:))..
Sevgili Adsız takipçim bu hafta içi inşallah Ballı Kurabiye tarifini yaynlayacağım...
Sevgili Sevinç evet normal bildiğimiz gazor ben çamlıca marka kullandım...
Sevgili Selma yanılmıyorsam 20*28 olması lazım...
Eline sağlık poğaçaya gazoz koymak hiç aklıma gelmezdi denemek lazım sevgiler
Yorum Gönder