19 Kasım 2013 Salı

Posof Ketesi (kars)



Ağızda dağılan çıtır çıtır bir lezzet...

Malzemeler:
-5 su bardağı un
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar su
İçi İçin: 200 gr tereyağı (eritilmiş)
Üzeri İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı: Hamur için derin bir kabın içerisine un,maya,tuz ve alabildiği kadar su ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
Hazırlanan hamuru dinlendirmeden mandalina büyüklüğünde bezeler alın.
Hafif unlu zeminde bezeyi oklava ile yufka büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı gezdirip fırça ile hertarafına yayın.
Önce yufkanın yan tarafını içe katlayın sonra diğer yan kısmını onun üzerine gelecek şekilde kapatıp alt ve üst kısımlarıda aynı şekilde katlayıp elinizle hafif yassılayın ve tekrar zarf şeklinde katlayın.
Bütün bezeler bitene kadar bu işlemi yapın ve kat yerleri alta gelecek şekilde aralarına buzdolabı poşeti koyup dondurucuya koyun
İstediğiniz zaman çıkartıp buzu çözülmeden üzerlerine sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet Olsun :)


4 yorum:

Ezgi Özen dedi ki...

Belli çıtır çıtır olduğu zaten görüntüden :) Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, tarif içinde teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

slm irmikpare ve mayasız pişi tarfni verir misin

Şule YANIK dedi ki...

Aslıcım Ardahanlımısın? eğer öyleyse aynı memleketli sayılırız.Gerçi ben Erzurumluyum da, eşim Ardahanlı.E bizim oraların ketesi bir başka olur tabii.Ellerine sağlık gülüm.

Pembe Tatlar dedi ki...

Şuleciğim Kayseriliyim canım komşum posoflu :) Ondan öğrendim :) Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails