8 Kasım 2013 Cuma

Yuvalama Çorbası



Malzemeler:
-150 gr yağsız kıyma
-200 gr kuş başı et (ben dana kullandım)
-1 çay bardağı pirinç
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-tuz, karabiber
-su
Terbiyesi İçin:
-2 su bardağı süzme yoğurt
-1 adet yumurta 
Üzeri İçin:
-4 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı nane
Hazırlanışı: Düdüklü tencereye kuşbaşı etleri koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dk haşlayın.
Pirinçleri sıcak suda 15 dk bekletip suyunu süzüp  rondodan geçirip kıyma, karabiber ve tuz ile yoğurup nohut büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
Hazırlanan minik topları suda 10 dk haşlayıp suyunu süzün.
Haşlanan etlerin içine suyunu süzmeden  köfte ve nohutları ekleyip kaynatın.
Terbiyesi için yoğurt ve yumurtayı pürüzsüzleşene kadar çırpıp kaynayan çorbaya seri bir şekilde döküp kaynayana kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayan çorbanın altını kısıp 10-15 dk kaynatın.
Üzeri için tereyağını eritip naneyi yağda kavurun ve çorbayı servis ederken üzerine gezdirin.

Afiyet Olsun :)

7 yorum:

muko dedi ki...

merhaba elinize sağlıkk çok güzel görünüyor

Susam Corekotu dedi ki...

her şeyi cici özenli itinalı maşallah diyorum afiyetle

funda öztkn dedi ki...

çok severim ben bu çorbayı yapmayı bilmiyordum ama:)) not ettim tarifini ellerize sağlık canımm

Closely Fashion dedi ki...

çok nefis gözüküyor ellerinize sağlık bende sık sık yaparım bu çorbayı.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

ballı kurabiye tarifini istiyoruzzz

Pembe Tatlar dedi ki...

Yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Sevgili Adsız Ballı Kurabiye tarifim pazartesi günü yayınlanacak...

Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails