30 Kasım 2013 Cumartesi

İrmikli Un Helvası



Malzemeler:
-100 gr tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 su bardağı irmik
-1 su bardağı un
-2,5 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı dolmalık fıstık
Hazırlanışı: Şeker, süt ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Ayrı bir tencereye tereyağı, ve sıvıyağı koyup irmik ve unu ekleyip 5-10 dk kavurup fıstıkları ekleyin
Unun kokusu çıkıp rengi değişince kenara aldığımız sıcak şerbeti dökelim (bu işlemi yaparken dikkat edin çok sıçrıyor) altı kısık ocakta yaklaşk 3dk kaynattıktan sonra ağzını kapatıp kenara alın ve 15-20 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :)


4 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Bu şahane tarif için çok teşekkürler. Tariflerinden o kadar eminim ki, güzel olacağını biliyorum. Yarın mutlaka deneyeceğim.

Turuncu Tatlar dedi ki...

iki sevdiğim helva bir arada ellerine sağlık aslıcım sevgiler..

Zehra Gürgen dedi ki...

İrmik helvasını çok severim özellikle portakallı ise.Hiç unla birlikte yapmamıştım.Denemem lazım tarifi :) eline sağlık ..
sevgiler

nisa Nisamla dedi ki...

çok severim çokda güzeld uruyorlar elinize sağlık :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails