Malzemeler:
-2 adet kabak
-250gr kıyma
-1 adet kurusoğan
-1 domates
-1 adet yeşil biber
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-tuz, karabiber, pulbiber
-zeytinyağı
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 su bardağı su
Üzeri İçin: kaşar peyniri (rendelenmiş)
Hazırlanışı:Kıymayı tencereye koyup ağzı kapalı şekilde altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve biberi ince, ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte suyunu çeken kıymaya ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
Domates ve sarımsağı rendeleyip kavrulan malzemeye ekleyip suyunu çekene kadar pişirip salça ve baharatları ilave edip 5dk kavurup ocaktan alın.
Kabakları ortadan ikiye kesip içlerini oyacak ile çıkartın ve fırın kabına yerleştirin.
Hazırladığınız kıymalı harç ile kabakların içlerini doldurun.
Sos için salçayı suda çözdürüp kabakların üzerlerine gezdirerek döküp 175 derecelik fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30dk) pişirip fırından çıkartıp üzerlerine kaşar rendesi serpiştitip 5 dk daha fırında bekletip çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
7 yorum:
Kabağın en güzel hali herhalde bir de kaşar üzerine süper olmuş. Ellerinize sağlık.
çok güzel görünüyor gerçekteen yine döktürmüşsünüz aslı hanımcım maşallah sizi tekrar tekrar izliyorum inanın çok tatlısınız sıkı takipçinizim sevgiler esmaa
Denemek istediğim bir tarif ama bir türlü fırsat olmadı sanırım. Yeniden hatırlamak çok iyi oldu :)
bloğunuzu yeni keşfettim... bu güzel görünümlü tarifi de yemek listeme ekledim inşallah beğenirim... ellerinize sağlık.. muhabbetle kalın...
tariflerinin ellerime saglık adlı sitede yayınlandıgını biliyormusun
Güzel yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Sevgili Esma çok teşekkür ediyorum :)
Sevgili Hafsa her zaman beklerim sevgiler :)
Sevgili Adsız izleyicim çok teşekkür ediyorum ama maalesef önüne geçemiyoruz bu durumun... :(
Adı da guzel ,kendıde guzel olmus.afıyet olsun.
Yorum Gönder