Malzemeler:
-500gr kuş başı et
-2 adet patates
-2 adet havuç
-1 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kurusoğan
-1 küçük kavanoz bezelye
-2 çorba kaşığı salça
-zeytinyağı
-tuz, karabiber, pulbiber
-sıcak su
Hazırlanışı:Etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan, domates ve biberi küçük olacak şekilde doğrayın.
Patates ve havuçları iri, iri küp şekilde doğrayın.
Suyunu çeken etlere zeytinyağı ve soğanları ekleyip soğanlar hafif pembeleşince bezelye hariç kalan sebzeleri ekleyip 2-3dk kavurup salça ve baharatları ilave edip tencerenin ağzını kapatıp 5dk ara ara karıştırarak kavurun.
Kavrulan yemeğe üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişirin ve ocaktan almadan önce bezelyeleri ekleyip bir taşım daha kaynatıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
5 yorum:
Mmm harika Vitamin deposu kuzum.
Eline saglik canim.
Eline saglik, cok lezzetli görünüyor... Ayrica saglik fiskiriyor :)
Sevgilerimle...
Gülsüm
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler
bende böyle az sulu seviyorum
Kim sevmez orman kebabını harika görünüyor
Ellerinize sağlık
sevgiler:)
Yorum Gönder