3 Mart 2013 Pazar

Kremalı Mantar Çorbası



Malzemeler:
-1 paket mantar (250-300 gr)
-1 kutu krema (200ml)
-1 adet kurusoğan
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı sıvıyağ
-1/2 limon suyu
-1lt tavuk suyu
-tuz, karabiber
Hazırlanışı:Mantarları istediğiniz küçüklükte doğrayıp teflon tavada suyunu salana kadar pişirip limon suyunu ekleyip  2-3 dk daha pişirip ocaktan alın.
Pişen mantarların suyunu süzgeçten süzün.
Orta boy tencerenin içerisine sıvıyağ ve tereyağını koyup soğanı ince minik minik doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavurup unu ekleyip 2-3dk kavurup tavuk suyunu ilave edip kaynamaya başlayınca mantarları ekleyin ve yaklaşık 10 dk kaynatıp kremasını ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Çorbayı servis etmeden önce tuzunu , karabiberini ilave edip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
(kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz)

Afiyet Olsun :))


4 yorum:

rana sultan dedi ki...

Ben bunu kremasız yapıyorum oda çok güzel oluyor.Ama eminim buda çok güzeldir Ellerinize sağlık...

Seda Yazıcı dedi ki...

çok severim bende bu çorbayı ,eline sağlık :)

Derya BARIN dedi ki...

Kremalı mantar çorbasını çok severim:)ellerine sağlık arkadaşım

Günlükçü Bayan dedi ki...

elinize sağlık :) harika olmuş belli

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails