25 Mart 2013 Pazartesi

Katmer



Malzemeler:
-2,5 su bardağı süt
-1 paket toz maya
-tuz
-aldığı kadar un
Yağlamak İçin:
-250gr tereyağı
-1 çorba kaşığı tahin
Hazırlanışı:Derin bir kap içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 15 dk dinlendirin
Tereyağını eritip tahini ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp (yufka büyüklüğünde)  tahinli tereyağının yarısını açtığınız hamurun üzerine sürüp ortadan  ikiye kesip rulo sarın. (2 adet rulo olacak) 
Sardığınız rulolrı üç eşit parçaya kesip içe doğru salyanyoz şeklinde sarın (toplamda 6 adet sarılmış hamur olacak)
Sardığınız ruloların üzerlerini nemli bez ile örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.
Diğer bezeyide aynı şekilde açıp yağlayıp kesip sarın ve buzdolabında bekletin.
Teflon tavayı ısıtıp kısık ayara alın.
Dinlenen hamurları servis tabağı büyüklüğünde veya daha küçük olacak şekilde açıp ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :))

6 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

kahvaltı için süper ellerine sağlık
sevgiler

Şule YANIK dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor.biz de ailecek çok severiz.Benimde hafta sonuna koyduğum bir tarifti.İzlemeye alıyorum.bende beklerim.sevgileer..

selma tamer dedi ki...

elıne sağlık cok lezzetlı duruyor

Feray kaygısız dedi ki...

Off nefis bayılıyorum bende katmere, yanına sadece peynir bile yeter bana.
Ellerine sağlık Aslım...

sarımutfak-hande dedi ki...

süper lezzet süper görüntü
ellerine sağlık canım

bir kase lezzet dedi ki...

Mmm harika eline saglik canim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails