Malzemeler:
-2,5 su bardağı süt
-1 paket toz maya
-tuz
-aldığı kadar un
Yağlamak İçin:
-250gr tereyağı
-1 çorba kaşığı tahin
Hazırlanışı:Derin bir kap içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 15 dk dinlendirin
Tereyağını eritip tahini ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp (yufka büyüklüğünde) tahinli tereyağının yarısını açtığınız hamurun üzerine sürüp ortadan ikiye kesip rulo sarın. (2 adet rulo olacak)
Sardığınız rulolrı üç eşit parçaya kesip içe doğru salyanyoz şeklinde sarın (toplamda 6 adet sarılmış hamur olacak)
Sardığınız ruloların üzerlerini nemli bez ile örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.
Diğer bezeyide aynı şekilde açıp yağlayıp kesip sarın ve buzdolabında bekletin.
Teflon tavayı ısıtıp kısık ayara alın.
Dinlenen hamurları servis tabağı büyüklüğünde veya daha küçük olacak şekilde açıp ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :))
6 yorum:
kahvaltı için süper ellerine sağlık
sevgiler
ellerinize sağlık nefis görünüyor.biz de ailecek çok severiz.Benimde hafta sonuna koyduğum bir tarifti.İzlemeye alıyorum.bende beklerim.sevgileer..
elıne sağlık cok lezzetlı duruyor
Off nefis bayılıyorum bende katmere, yanına sadece peynir bile yeter bana.
Ellerine sağlık Aslım...
süper lezzet süper görüntü
ellerine sağlık canım
Mmm harika eline saglik canim.
Yorum Gönder