22 Ekim 2012 Pazartesi
Açma Kete
Kayserinin meşhur açma ketesi:))
Malzemeler:
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-2 su bardağı un
-100gr tereyağı
-tuz
Arası İçin
-250gr tereyağı
-2 çorba kaşığı tahin
Üzeri İçin:Yumurta sarısı, Çörekotu, Susam
Hazırlanışı:Arası için tereyağını eritip tahini ekleyip karıştırın.
Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp ilk bezeyi hafif unlu zemin üzerinde açabidiğiniz kadar ince açıp hazırladığınız tereyağlı harcın yarısını hertarafına sürüp rulo sarıp buzdolabında 1saat bekletin. (diğer bezeyide aynı şekilde yapıp buzdolabına koyun)
İç harç için tereyağını eritip unu ekleyip hafif rengi dönene kadar kavurup tuzunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru 3 parmak genişiliğinde parçalar kesip merdane ile hafif büyüterek hazırlanan harçtan bir miktar koyup önce kenarlarını içe katlayıp daha sonra üst ve alt taraftan katlayıp kare şekilde kapatıp elinizle hafif bastırarak büyütüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızara kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Aslımmm sayfamda düzenlediğim çekilişe bekliyorum öptüm...Kete
nefis ellerine sağlık:)))
Ellerine sağlık Aslıcım afiyet olsun,hayırlı bayramlar...
Ama ben yayınlayacaktım bunuuuu :((
Şaka bi yana bi kayserili olarak sen de Kayseri Yemekleri köşeni görmek garip bi samimiyet hissettirdi bana :)) Eline sağlık hepsi de mükemmel yapılmış :))
hıımm,bayılırım çok lezzetli görünüyor :)iyi bayramlar
e şekerim Kayseri de yaşıyormuşsun ya sen :D
Canim ellerine saglik .
Yorum Gönder