1 Ekim 2012 Pazartesi

Elmalı Çörek



Malzemeler:
-250gr yumuşak margarin
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı nişasta
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-alabildiği kadar un
İçi İçin:
-2 adet elma (rendelenmiş)
-2-3 çorba kaşığı tozşeker
-1 su bardağı çekilmiş ceviz, fındık
-1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin: pudra şekeri
Hazırlanışı: Rendelenmiş elmaları tencereye koyup suyu çekene kadar pişirip şekeri ekleyip 5-10dk daha pişirip ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip soğumasını bekleyin.
Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşakliğinda bir hamur yapın.
Hazırlanan hamuru iki eşit parçaya bölüp ilk parçayı düz zemin üzerinde fazla inceltmeden merdane ile açıp su bardağı le yuvarlaklar kesip soğuyan elmalı içten kesmiş olduğunuz yuvarlakların  uc kısımlarına koyup rulo sarın ve ay çöreği şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Pişen çörekler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Afiyet Olsun :))

4 yorum:

HaticeMutfakta dedi ki...

Buram buram tarcın kokusu geldi. Mis gibi ellerinize sağlık..

Mutfaknotlari dedi ki...

eline sağlık canım en sevdiğim kurabiyeler arasındadır elmalılar

Leyla Poyraz dedi ki...

ben bu lezzete bayılırım..ellerine sağlık..sevgiler..

nisamla dedi ki...

çok severim elmalı kurabiyeyi bu şekilde denemedim ama en kısa sürede denemek isterim elinize saülık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails