18 Eylül 2012 Salı

Burma Baklava



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-150gr margarin (eritilmiş)
-1,5 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı sirke
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Açmak İçin: Nişasta
İçi İçin:500gr ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri İçin:150gr tereyağı
Şerbeti İçin:
-5 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı su
-1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:Hamur için derin bir kab içerisine bütün malzemeyi koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tepsiye yerleştirin ve üzerlerini nemli bez ile örtüp 30dk dinlendirin.
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup 10-15dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurları bol nişasta ile açabildiğiniz kadar ince açıp üzerine bolca ceviz serpiştirip oklavaya sarıp elnizle iki ucundan büzdürerek çekip tepsiye yerleştirin.
Bütün bezeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Üzeri için tereyağını eritip kaşık ile üzerlerine döküp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirip sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlı şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :))






8 yorum:

Mutfak Dili dedi ki...

Elinize saglik olsun. Harika gozukuyor baklava..
Ayrica narlar bir guzellik katmis,,

sibel özmen dedi ki...

Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor bende hazır baklavalık yufkadan yapıyorum.

Unknown dedi ki...

Günay arkadasim ellerine emklerine saglik nefis görünüyor baklava .Afiyetler olsun .

Yeşim dedi ki...

Ellerine sağlık Aslıcığım:)

LEZZETİKRAM dedi ki...

elde açılmışı gibi yok ,nefis ellerine sağlık :)

Gülcan dedi ki...

çok güzel görünüyor. ben burmayı çok severim. görümcemler kuru olarak daha çok yaparlar. nasıl yapıldığını onlardan öğrendim ama bir güvensizlik var bende.ellerinize sağlık. ayrıca nar larınızda çok güzel.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık balımm:))
öperimm:))

Unknown dedi ki...

Aslımmmm ellerine sağlık alıp kaçıyorum tabağı öptüm.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails