Malzemeler:
-500gr yağsız dana kuşbaşı
-25 adet arpacık soğan
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı sıcak su
-tuz,karabiber,pulbiber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Etleri düdüklü tencereye koyup üzerlerine 1 çay bardağı su ekleyip 15dk haşlayın...
Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayın...
Tencereye zeytin yağını koyup arpacık soğanları kavurup salçayı ekleyip 5dk kavurup etleri ve nohutları ilave edip biraz daha kavurun...
Kavrulan etlere baharatlarını ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 15-20dk pişirip sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun....
26 yorum:
elinize sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler.
Şahane bir yemek soğan hem lezzetli hemde şifa kaynağı....afiyet olsun sizlere..
afiyet olsun aslıcığım..
çok sevgiler canım
ellerine saglık aslıcıgım.
Aslı muhteşem duruyor ellerine sağlık
harika görünüyor iştah açıcı ellerine sağlık canım =)
Küçük Meleğim süpersin ellerine sağ
lık öpüyorum kocaman kocaman.
istah acıcı
Bloguna baktığım zaman; amaannnn yerdenuzak bırak bu işleri, kaç ofisten, git evine, koya çayını, bir yandan oku, bir yandan pişir diyor♥
bitanecikimm ellerine sağlık:)
canparen öper senii:))
tatlım benimm:))
birtanesin sen:)
Aslıcım et sevmeyen ve yemeyen biri olarak bunu tavuklu olarak yapayım diye aklımdan geçirdim :))
canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgilerimle
eline sağlık pembişim,öğle yemeğimi buldum yaşasınnn:)çok öpüyorum güzelim...
Anlaşılan tiz zamanda bir soğan yahnisi yapiciğim:)Ellerine sağlık canım
şu an ne kadar acıktığımı tahmin edemezsin:) Ellerine sağlık keşke önümde olsa da hemen yesem bir tabak. sonra da ikinciyi istesem:)
çok iştahaçıcı duruyor orda canım ellerine sağlık
Süper görünüyor ki eminim tadı da öyledir. Tarifi aldım bi gün mutlaka yapıcam.
ellerine sağlık Aslıcım çok çok lezzetli görünüyor ,canım çekti şimdi :)
Selam Aslı,
Ellerine sağlık. Görüntü iştah açıcı.
Size afiyet olsun.
Sevgiler*
Nefis görüntüsü var ellerine saglikk
super gorunuyor vallahi tam benlik ellerine saglik canim sevgiler.
Aslıcım görüntü harika. Eminim kl lezzetide öyledir. Ellerine sağlık canım.
BEN BU LEZZETİ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK ASLICIM...
SEVGİLER..
Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
görsel şölen, eline sağlık canım :)
aslı hanım arpacık soğanları kavurma aşamasında,arpacık soğanlar yumuşayana kadar kavurduktan sonramı salçayı erkleyelim_
Merhabalar Gülşah hanım...
Arpacık soğanları 2-3dk kavurmanız yeterli olacaktır...
Daha sonra salçayı ekleyip birazda o şekilde kavurun...
sevgiler..
Yorum Gönder