Malzemeler:
-10 adet milföy hamuru
-200gr kuşbaşı et
-1 küçük şişe garnitür
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı tozbiber
-4 çorna kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin: 1 adet yumurta ,susam
Hazırlanışı:Kuşbaşı etleri suyunu çekene kadar pişirin....
Suyu çekilince incecik doğranmış soğan ve sarımsakları sıvıyağile ekleyip 15dk kavurun...
Kavrulan etlere garnitürü ve baharatları ekleyip 10dk daha kavurup soğumaya bırakın...
Biraz yumuşayan milföylerin ortalarına soğuyan karışımı kaşıkla koyup bohça şeklinde kapatıp ters çevirerek tepsiye dizin...
Üzerlerine yumurta sürüp susamla süsleyin önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun...
6 yorum:
bayılırım talaş böregine
En sevdiğim börek karşıladı beni,bayılırım lezzetine...
Ellerine sağlık....
Sevgiler.
Merhaba canım iadei ziyarete geldim.Sizinde nefis tariflerle dolu harika bir bloğunuz var.Ellerinize emeğinize sağlık.
Her zaman görüşmek dileyle sevgiler...
hmmmm bunu bir kac kez yapmistimm
ama hatirladimda uzun zaman olmus
hatirlattigin icin tesekkurler arkadasimm
ayricaa harika gozukuyor ellerine saglik canim
opuyorumm
canım eline sağlık.bir tane aldım ben..
Afiyet olsun defneciğim:)
Yorum Gönder