Malzemeler:
-5 su bardağı un
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağından biraz fazla ılık su
-1 paket toz maya
-tuz
-250gr eritilmiş margarin
-2 çorba kaşığı tahin
İçi İçin:Peynir,pulbiber,maydonoz
Üzeri için: 1 adet yumurta 1 çay kaşığı pekmez
Hazırlanışı:Hamuru için derin bir kaba unu koyup su süt tuz mayayı ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın ve hamuru dinlendirmeden iki eşit bezeye ayırın...
İlk bezeyi unlu zeminde merdane ile açı... Erimiş margarinle tahini karıştırın yarısını açtığınız hamurun üzerine yayarak sürün ve biraz donmasını bekleyip bıçak ile ortadan ikiye kesin ve rulo sarın sardığınız ruloyu tekrar salyonyoz gibi içe sararak kesin.....
Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapın ve ikinci bezeyide aynı şekilde açarak kalan margainle yağlayarak aynı şekilde kesin.....
Salyangoz yaptığınız bezeleri buzdolabında 15dk dinlendirip unlu zeminde merdane ile fazla inceltmeden açın..
Peynir maydonoz ve pulbiberi karıştırıp açtığınız hamurun ortasına koyup hamurun kenarlarını içe katlayarak rulo sarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin....
Üzerlerine yumurta ile pekmezi karıştırıp sürün isteğe bağlı susamla süsleyebilirsiniz...
Önceden ısıtılmış 80derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin......
Afiyet olsun....
7 yorum:
ÇOK DEĞİŞİK BİR BÖREKMİŞ.ELİNE SAĞLIK CANIM.TADININ NEFİS OLDUĞUNA EMİNİM.SEVGİLER..
Çok tşkr ediyorum....
Gerçekten çok farklı bir lezzeti var...
ellerine saglik canim yaa..
yemegimi yedigim halde ekrana yapistimmm
ahh bide yemeseydim nolucakti;)))
enfes vede degisik olmus
ellerine saglik canim
üzerine pekmez cok ilgimi cekti
iyi ve güzel bir hafta sonu dilerim
Yapılış aşaması çok değişikmiş, çook lezzeli görünüyor. Ellerine sağlık.
benim eşim sivaslı.ama ben pek bilmem sivas yemeklerini.ellerine saglık canım.
Merhaba, nerde Sivas yazisi gorsem hemencik bi bakarim:) Gozum takilir, cunku Sivasliyim!! Bu guzel tarifi bizlerle paylastigin icin tesekkurler. Hollandadan selamlar.
Yorum Gönder