Hem hafif hemde nefis bir lezzet ve çok pratik :)
Malzemeler:
-1lt süt
-125gr margarin
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilin
Arası İçin:
-2 paket toz şanti
-2 çay bardağı soğuk süt
-Üzeri İçin: Hindistan cevizi
Hazırlanışı: Dikdörtgen büyük borcamın tabanına aralık olmayacak şekilde bol miktarda hindistan cevizi serpiştirin.
Orta boy bir tencerenin içerisine margarini koyup eritin ve un ile nişastayı hafif kokusu çıkana kadar kavurup sütü yavaş yavaş ekleyip şekerini ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın.
Vanilinleri muhallebiye ekleyip mikser ile 5dk çırpın ve kepçe yardımıyla hazırlanan muhallebiyi dikkatli bir şekilde hindistan cevizi serpilmiş borcama yayıp üzerini ıslatılmış çorba kaşığı ile düzleyip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyup 4-5 saat bekletin
Şanti ve sütü çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine eşit şekilde sürün.
Hazırlanan tatlıyı enine ve boyuna küçük kareler halinde (ben 4c genişliğinde kestim) kesin ve krem şantili yüzey içte kalacak
şekilde iki kareyi birbirine yapıştırıp kenarlarını hindistan cevizine bulayıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
5 yorum:
sıcaklarda en iyi tatlılar sütlü ve hindistan cevizli tatlılar ellerine sağlık canım :)
Ellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş
Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor hemen deneyeceğim :) Tarif için teşekkürler
ellerine sağlık Aslıcımmm :)
öperim :)
Elinize sağlık bu tarifi daha önceden alıp yapmıştım ve çok begenilmişti şimdi de yarın gelicek canım arkadaşım için yaptım bakalım onum yorumu ne olucak :)
Yorum Gönder