Malzemeler:
-2 su bardağı köftelik ince bulgur
-2 adet domates
-1 adet limon
-1 adet kurusoğan
-3-4 diş sarımsak
-3-4 adet taze soğan
-1/2 demet maydonoz
-1 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Bulguru yoğurma tepsisine koyun.
Limon ve domatesleri ince halka şeklinde doğrayıp sarımsakları rendeleyin.
Bulgura limon, domates, sarımsak ve baharatları ekleyip çok az su ilave ederek karıştırıp yoğurmaya başlayın ve 10dk sonra limonun kabuklarını çıkartıp yoğurmaya devam edin (gerekirse su takviyesi yapabilirsiniz)
Domatesler kaybolup bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun.
Kurusoğanı küçük küçük doğrayıp bol zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirip salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Maydonoz ve yeşil doğanları ince olacak şekilde doğrayın.
Kavrulan soğanları ve doğranmış yeşillikleri hazırlanan köfteye ilave ederek karıştırıp 5-10 dk daha yoğurup elinizi hafif ıslatarak köfte şekli verip servis yapın.
Maydonoz ve yeşil doğanları ince olacak şekilde doğrayın.
Kavrulan soğanları ve doğranmış yeşillikleri hazırlanan köfteye ilave ederek karıştırıp 5-10 dk daha yoğurup elinizi hafif ıslatarak köfte şekli verip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
6 yorum:
ellerine sağlık....
harika görünüyorlar...
Aslışşş, tüm güzel fotoğrafların gibi bu da çok hoş...
Güzel blog, tebrikler....
MERCİMEK KÖFTEYE BENZEMİŞ NASILDA İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK
Pek bir severiz mercimek köftesini...Yanında marulla beraber...Süper.
ELINE SAĞLIK YAĞLI KÖFTEYI ÇOK SEVERIM AMA YIYEMIYORUM
Yorum Gönder