17 Nisan 2013 Çarşamba

İmam Bayıldı



Malzemeler:
-4 adet patlıcan
-3 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-tuz, karabiber, pulbiber
-zeytinyağı
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1,5 su bardağı su
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup bıçak ile boylamasına çizik atıp kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
Kurusoğan biberler ve sarımsağı minik minik doğrayıp domatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
Soğanları zeytinyağında  pembeleşene kadar kavurup biber ve sarımsakları ekleyip 3-5 dk kavurup domates ve baharatları ilave edip sebzeler suyunu çekene kadar pişirin.
Hazırlanan iç harcı patlıcanların iç kısımlarına doldurup borcama yerleştirin.
Sos için salçayı suda çözdürüp patlıcanların üzerlerine gezdirerek döküp 175 derecelik fırında 20-25 dk pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

6 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok severim patlıcanı ve tabiki imam bayıldıyı:)

Ellerine sağlık canım..

Gurme Şirine dedi ki...

çok güzel görünüyor...
ellerinize sağlık...

mehtap dedi ki...

patlıcan bollaşmaya başlayınca seviniyorum, bayılıyorum her türlü haline ,eline sağlık.

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

bahar gelince ilk akla gelen yemeklerden biridir imam bayıldı benimde bugün aklımdaydı hemen yarın yapsammı yoksa? ellerine sağlık.

Zerrin dedi ki...

Şeker Tatlar Anneler Gününe Özel Kurabiye Seti Hediye Ediyor..Çekilişe katılımlarınızı bekliyoruz.Ayrıntılar.www.sekertatlar.blogspot.com

bir kase lezzet dedi ki...

Mmmmm nefis olmus eline saglik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails