15 Nisan 2013 Pazartesi

Pratik Çiğ Börek



Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı su
-1 çay kaşığı karbonat 
-1 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-250 gr kıyma
-3 adet domates (rendelenmiş)
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-tuz, pulbiber
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Derin bir kap içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 45 dk dinlendirin.
İçi için soğan ve maydonozları küçük olacak şekilde doğrayıp kalan malzemelerle birlikte karıştırın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp hafif unlu zemin üzerinde merdane ile pasta tabağından az küçük olacak şekilde açıp kıymalı harcı hamurun yarısına koyup yarım ay şekilnde kapatıp parmaklarınızla iyice kenarlarına bastırıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


3 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Mmmmm canim eline saglik.

Unknown dedi ki...

Hayır diyemeyeceğim lezzetlerin başında geliyor...

nisamla dedi ki...

harika görünüyor eline sağlık eşim bayılır çiğ böreğe sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails