Malzemeler:
-4 adet patlıcan
-3 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-tuz, karabiber, pulbiber
-zeytinyağı
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1,5 su bardağı su
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup bıçak ile boylamasına çizik atıp kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
Kurusoğan biberler ve sarımsağı minik minik doğrayıp domatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
Soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup biber ve sarımsakları ekleyip 3-5 dk kavurup domates ve baharatları ilave edip sebzeler suyunu çekene kadar pişirin.
Hazırlanan iç harcı patlıcanların iç kısımlarına doldurup borcama yerleştirin.
Sos için salçayı suda çözdürüp patlıcanların üzerlerine gezdirerek döküp 175 derecelik fırında 20-25 dk pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
6 yorum:
Çok severim patlıcanı ve tabiki imam bayıldıyı:)
Ellerine sağlık canım..
çok güzel görünüyor...
ellerinize sağlık...
patlıcan bollaşmaya başlayınca seviniyorum, bayılıyorum her türlü haline ,eline sağlık.
bahar gelince ilk akla gelen yemeklerden biridir imam bayıldı benimde bugün aklımdaydı hemen yarın yapsammı yoksa? ellerine sağlık.
Şeker Tatlar Anneler Gününe Özel Kurabiye Seti Hediye Ediyor..Çekilişe katılımlarınızı bekliyoruz.Ayrıntılar.www.sekertatlar.blogspot.com
Mmmmm nefis olmus eline saglik.
Yorum Gönder