9 Haziran 2012 Cumartesi
Şambaba
Malzemeler:
-2 su bardağı irmik
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-2-3 damla limon suyu
Süslemek için: fıstık içi , hindistancevizi
Hazırlanışı:Şeker ve suyu tencereye koyup kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 15dk) kaynatıp limon suyunu ekleyip 1-2dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kab içerisinde malzemeleri el çırpacağı ile karıştırıp yağlanmış kare borcama döküp üzerlerine aralıklarla fıstık içi yerleştirip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip ocaktan alıp soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çekince servis yapın.
Afiyet Olsun :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Aslişkom çok uzun zaman oldu yapmıyalı bak şimdi aklıma düştü ellerine sağlık öpüyorum.
çok nefis görünüyor,eline sağlık...
Aslıcım çok lezzetli görünüyor. Ellerne sağlık.
Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.
Güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
bişey sorabilir miyim,
yoğurt taze yoğurt mu kese yoğurdu mu olacak?
cok nefis görünüyor, hemen denemek istiyorum:)
eline sağlık pembişim enfesss görünüyor :)
Yorumlarınız İçin hepinizin yüreğine sağlık...
Sevgili Ev Kuşu süzme yoğurt olmaz ev yoğurdu veya hazır yoğurt olması lazım...
Sevgiler :))
bu tarifte hiç un kullanılmıyomu acaba ?
Hatice hanım hayır tariftede yazdığı gibi un yok...
Sevgiler :)
Yumurta yokmu tarifde? Bugün yapmak istiyorum olursa.sevinc
Yorum Gönder