26 Haziran 2012 Salı

Aslişko Usul Karnıyarık



Malzemeler:
-6 adet patlıcan
-1 adet tavuk filato
-2 çorba kaşığı pirinç
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-1 çay bardağı su
-tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber
-zeytinyağı
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 su bardağı sıcak su
Süslemek İçin: domates, biber
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı:Patlıcanların orta kısımlarına bıçak ile çizik atıp kızgın yağda kızartın.
Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Tavukları minik minik doğrayıp kavrulan soğanlara ekleyip rengi değişene kadar kavurup pirinci ekleyin 2-3 dk kavurup sıcak suyunu ilave edip ağzı kapalı şekilde suyu çekene kadar pişirin.
Hazırlanan tavuklu harcı patlıcanların orta kısımlarına doldurup borcama yerleştirip üzerlerini domates ve biber dilimleri ile süsleyin.
Sos için salçayı suda çözdürüp patlıcanların üzerlerine gezdirerek döküp fırında 20-25 dk pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :))

10 yorum:

birsence dedi ki...

aslişko ne yaparsa güzel yapar ellerine sağlık aslişkom...

Unknown dedi ki...

ooo çok nefis olmuş,ellerinize sağlık...

*mehtap dedi ki...

oo tavuk ve patlıcan ,güzeeel ,ellerine sağlık.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Aslişko usulu karnıyarık güzel görünüyor ellerine sağlık aslıcığım:)

KİZHATCE dedi ki...

mmm enfes görünüyor pembişim,bende bazen böyle yapıyorum,daha hafif oluyor,çok öpüyorum...

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Tavuklusunu hiç denemedim canım,ellerine kollarına sağlık nefis görünüyor.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Aslicim
Yaz gelince firindan eksik etmedigim en sevdicegim bu .
Eline saglik canim

Unknown dedi ki...

Tavuklu da pek güzel olmuş.
Ellerine ,usulüne sağlık canım :)
Muhabbetle..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Ellerine sağlık canım. bende yapmayı düşünüyorum yarın. sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

tavuklu hiç yapmamıstım eminim çok guzel olmustur ellerine sağlık..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails