9 Haziran 2012 Cumartesi

Şambaba



Malzemeler:
-2 su bardağı irmik
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-2-3 damla limon suyu
Süslemek için: fıstık içi , hindistancevizi
Hazırlanışı:Şeker ve suyu tencereye koyup kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 15dk) kaynatıp limon suyunu ekleyip 1-2dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kab içerisinde malzemeleri el çırpacağı ile karıştırıp yağlanmış kare borcama döküp üzerlerine aralıklarla fıstık içi yerleştirip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip ocaktan alıp  soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çekince servis yapın.

Afiyet Olsun :))

11 yorum:

derya dedi ki...

Aslişkom çok uzun zaman oldu yapmıyalı bak şimdi aklıma düştü ellerine sağlık öpüyorum.

mehtap dedi ki...

çok nefis görünüyor,eline sağlık...

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Aslıcım çok lezzetli görünüyor. Ellerne sağlık.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

evatolyesi dedi ki...

Güzel görünüyor ellerinize sağlık:)

ev kuşu dedi ki...

bişey sorabilir miyim,
yoğurt taze yoğurt mu kese yoğurdu mu olacak?
cok nefis görünüyor, hemen denemek istiyorum:)

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık pembişim enfesss görünüyor :)

Pembe Tatlar dedi ki...

Yorumlarınız İçin hepinizin yüreğine sağlık...
Sevgili Ev Kuşu süzme yoğurt olmaz ev yoğurdu veya hazır yoğurt olması lazım...
Sevgiler :))

hatice Durak dedi ki...

bu tarifte hiç un kullanılmıyomu acaba ?

Pembe Tatlar dedi ki...

Hatice hanım hayır tariftede yazdığı gibi un yok...

Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Yumurta yokmu tarifde? Bugün yapmak istiyorum olursa.sevinc

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails