Malzemeler:
-1 su bardağı bulgur
-1 çay bardağı tel şehriye
-tereyağı
-tuz ,karabiber
-sıcak su
Hazırlanışı:Tereyağını pilav tavasına koyup eritin ve tel şehriyeyi ekleyip pembeleşene kadar kavurun...
Bulguru yıkayıp süzdürün...
Kavrulan şehriyeye bulguru ekleyip biraz daha kavurup tuz,karabiber ve yeteri kadar sıcak suyu ekleyip ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp 20dk dinlendirip servis yapın...
Afiyet Olsun...
17 yorum:
Bulgur pilavını bu haliyle yemeğe bayılıyorum. normal piştiğinden daha lezzetli geliyor bana . Kilis'de de hep böyle yapardı babaannem. Eline sağlık canım.
aslı hergun aralıksız sıtenı yenılemen cok hos....
sehrıyelı bulgur pılavı da cok guzel gozukuyor ellerıne saglık
ellerine sağlık en sevdiğim pilav dır şehriyede çok ayrı bir lezzet katar sevgilerimle
ellerinize sağlık tam da bol bulgur pilavı tüketmem gereken zamanlardayım,tane tane görunumuyle lezzetının de yerınde olduğu kesin.kocaman bir tabak alıyorum kendıme.
afiyet olsun
bu pilavı denemiştim çok lezzetli oluyor
ellerine sağlık Aslı
ELLERİNE SAĞLIK ASLICIM..ÇOK SEVERİM..
Bulur pilavını çok severim.Hatta pirinç pilavından daha çok:)Bulgur pilavının sebzelisini yaparım ben genelde şehriyelisini hiç denememiştim.Güzel görünüyor.Sevgilerimle.
Çok severim çok da güzel olur birazda haşlanmış yeşil mercimek çok güzel süslüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler..
bitanecikim ellerine emeklerine sağlık:)
çok lezzetli görünüyor:)
öpüyorumm:)
Harika duruyor mis gibi olmuş ellerine sağlık Aslıcığım.
Ellerine sağlık canım.Bulguru hiç yıkamam ben annemden gelen bir alışkanlık olsa gerek
Aslıcım ellerine sağlık çok harika olmuş.
Aslıcığım pirinç pilavından çok bulgur pilavını seviyorum ellerine sağlık
bulgur pilavını pirinç pilavından daha çok severim ,eline sağlık canım
ellerine sağlık arkadaşım. hergün birbirinden güzel lezzetlerle karşımıza çıkman çok güzel. senin tariflerini defterime kaydediyorum. tariflerin eksiksiz lezzetlive harika. teşekkürler.
Ellerine sağlık Aslıcım
Yorum Gönder