8 Haziran 2009 Pazartesi

Bardak Mantısı

Bugün kayseri yemeği paylaşmak istedim sizlerle...
Kayseride biz bardak mantısı diyoruz çünkü kesimi bardakla oluyor....
Hemen tarife geçiyorum!

Malzemeler:
-3 su bardağı un
-1 adet yumurta
-tuz
-su
İç Malzemesi:
-1kg patates
-1 adet kurusoğan
-4 çorba kaşığı sıvıyağ
-tuz ,karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber
Üzeri için:tereyağı ve pulbiber
Salçalı sos, Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:Patatesleri haşlayıp ezin....
Soğanları rendeleyip yağda kavurun baharatlarıda soğanlara ekleyip karıştırıp biraz daha kavurun ve patateslere ekleyip iyice karıştırıp soğumaya bırakın...
Unun ortasına yumurtayı kırın tuzu ekleyin ve yavaş yavaş suyu ekleyip sert bir hamur yapıp iyice yoğurun yoğurduğunuz hamuru 20dk dinlendirin....
Dinlenen hamuru tekrar yoğurup iki bezeye ayırın ilk bezeyi fazla ince çokta kalın olayacak şekilde açın.....

Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesip yuvarlaklar çıkartın...
Ve Kestiğiniz yuvarlakların ortasına hazırladığınız patatesten koyup iki ucunu parmaklarınızla iyice kapatıp yarım ay şekli verin.... İkinci hamuruda aynı şekilde yapın....
Büyük bir tencereye su koyup kaynatın kaynayan suya biraz tuz ekleyip hazırladığınız mantıları kaynayan suda yaklaşık 9dk haşlayın...
Mantılar haşlandıktan sonra suyunu süzün. Tereyağını eritip pul biberle biraz kavurup haşlanan mantıların üzerine dökün...
Ve tabaklara servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt salçalı sos ile servis yapın...
Maalesef soslu resim çekemedim çünkü resmini çekmeye fırsat kalmadan yendi bitti....
Afiyet Olsun...:)


40 yorum:

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık canım.Kayseri yemekleri hep beni çekmiştir.Sevgiler

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

süper bir yemek valla tebrikler. patates çok güzel olur bence.

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık enfes görünüyorlar

e.esma.albayrak dedi ki...

bu matıyı bir tv proğramında görmüştüm ogunden beri merak ediyorum ama onun içinde bol yumurta vardı yanlış hatrlamıyorsam

KandilSimidi dedi ki...

mantııı çok severim ama kayserili elinden olunca herhalde bambaşka oluyordur :) ellerinden tatmayı isterdim canım:) sevgilerimle:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

mımm hem de patatesli,yani tam benlik:)

ellerine sağlık tatlım,
mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Yorum yazan herkese çok tşkr ediyorum...
Ayşeciğim canım ne zaman istersen yaparım sen gel kayseriye:))

kalpkurabiye dedi ki...

aslıcıııımmmmmmmmmmmmm çok güzel olmuşlarr ooooooooffffffffff bayılllldııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmm müthiş yarın denicem bunu yarın olsun hemen benim bloğumda kremalı bisküvilere bak canımm senden almıştıımm

Adsız dedi ki...

Kırk bir kere maşallah diyeyyim de göze gelmiyesin.

Hep böyle bir mantı yapayım da yiyeyim diye, ara sıra aklımdan geçer. Her seferinde başka bir güne atarım.

Çok güzel yapmışsın ellerine sağlık, bin yaşa hemi..

Didemin Pasta Servisi dedi ki...

Valla ağzımın suları aktı. Eline, emeğine sağlık.Yorumun içinde teşekkür ederim.Sevgiler...

Şehnaz dedi ki...

canım çok değişikmiş.hiç bilmiyordum.görümtüde harika.ellerine sağlık.kekcafe

balböcükleri dedi ki...

ben bunu otantikte tatmıştım hıngal diyolar bazı yörelerde hambal.hemen yapıcam muhteşem bişey bu.

Narince dedi ki...

Aslıcığım, bundan eşim de istiyor bir türlü fırsat bulup yapmadım, bak görürse yine sayıklar. Of of hamur dedimi akan sular durur.Akşamın güzel olsun canım.

TATESAL dedi ki...

Patatesli ilk defa duydum ama çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım...

karamel mutfak dedi ki...

tutum ben bu bardak mantıyı yapımıda digerine göre kolaymış ellerine salık.

Adsız dedi ki...

ellerne sağlık canım mantı her haliyle kabulümdür..olsa da yesek:(

PINAR dedi ki...

ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar.Benim eşimin ailesi de buna benzer bir yemek yapıyor,onlar kurzunuş diyorlar.

Baharcicegi dedi ki...

kayserinin diger mantisi gibi ugrastirmamis hem pratik hemde nefis olmus bir tabak olsaydi simdi
sevgiler canim

tasarım mekani dedi ki...

cok guzel bir yemekkk... eline saglik canim... medinem

Begonvilli Ev dedi ki...

Nefis bir yemek olduğu belli, acaba hamur açma işinde ne kadar başarılı olabilirim; denesem mi acaba?

aleyna dedi ki...

çok çok güzel .tadını hayal edebiliyorum.ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

canım
ellerine sağlıık.Mantı olsun da her çeşidine varım.ayy çok canım çekti vallahi:))))
Sevgiler

hanife dedi ki...

ne kadar değişik bir mantı olmuş eline sağlık

made in funda dedi ki...

oy oyyy yerim ben bu mantıyı.harikasın canım.nefis nefis....

zehra dedi ki...

mmmm mantıı bayılırım.hiç bardaklısını denememiştim.galiba daha pratik.bende deniycem.ellerinize sağlık sevgier

zeytintanesi dedi ki...

Mantı olsunda, bardaktan olsun:) Yenmezmi hiç. Ellerine kollarına sağlık canım.

Butikpartim dedi ki...

Off harika olmuşş:)Patatesli hiç yememiştim,eminim çok lezzetlidir,ellerinize sağlık..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK .
YENMİŞ BİTMİŞ KÜL OLMUŞ ANLAŞILAN:)
SEVGİLER CANIM

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Çok da değişik olmuş.
Böylesini hiç yemedim.
Sevgiyle kal.

eyerhagu dedi ki...

canım yaa ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar mantının her türlüsünü çok severim... çoğu şeyi beceririm ama hamur açmayı bir türlü beceremiyorum malesef:)çok öpüyorum

şirinem dedi ki...

hiç denemediğim bir lezzet duydum ama yemedim :)ellerine sağlık

liza dedi ki...

Çok güzel gözüküyor eline sağlık . Aldım bi tane hele kayserilinin elinden olunca.

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Ellerine saglik, bunu mutlaka denemem lazim.

özgülüntarifleri dedi ki...

mantiya bayilirim ellerine saglik canim cok nefis gorunuyor.
sevgiler.

Birsel dedi ki...

Merhaba. Tam da Kayseri'lilere yakışan, nefis bir tarif, ellerine sağlık. Kesinlikle deneyeceğim. Sevgiler.

Nur Vural dedi ki...

Olamaz dedim. Rej,mdeyim ve çok açımmmm. Nasıl canım çekti anlatamam, yutkunuyorum adeta..

Ellerinine sağlık

Sevgiler.

burcunokta dedi ki...

canım ne piratik diger mantı gibi ugraştırmaz,ben de yeni yapmıştım 3 kg derin dondurucuya koydum minik minik yarım gün ugraştım, ben de bundan yapmak isterim,patates yerine kıyma koysam olurmu? yapan ellerin dert görmesin, sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Sevgili burcu mantının ebatı büyük olduğu için kıyma ile yapılırsa ağır olur...
Bu mantının özelliği diğeri gibi ağır olmaması...

sümeyye dedi ki...

geçen yaz bir akadaşım yaptı çok beğendim tadı çook güzel.seninki de harika görünüyor.ellerine sağlık.

fatma dedi ki...

çok güzel görünüyolar bende yapıcam ellerine sağlık :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails