Kayseride biz bardak mantısı diyoruz çünkü kesimi bardakla oluyor....
Hemen tarife geçiyorum!
-3 su bardağı un
-1 adet yumurta
-tuz
-su
İç Malzemesi:
-1kg patates
-1 adet kurusoğan
-4 çorba kaşığı sıvıyağ
-tuz ,karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber
Üzeri için:tereyağı ve pulbiber
Salçalı sos, Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:Patatesleri haşlayıp ezin....
Soğanları rendeleyip yağda kavurun baharatlarıda soğanlara ekleyip karıştırıp biraz daha kavurun ve patateslere ekleyip iyice karıştırıp soğumaya bırakın...
Unun ortasına yumurtayı kırın tuzu ekleyin ve yavaş yavaş suyu ekleyip sert bir hamur yapıp iyice yoğurun yoğurduğunuz hamuru 20dk dinlendirin....
Dinlenen hamuru tekrar yoğurup iki bezeye ayırın ilk bezeyi fazla ince çokta kalın olayacak şekilde açın.....
Ve Kestiğiniz yuvarlakların ortasına hazırladığınız patatesten koyup iki ucunu parmaklarınızla iyice kapatıp yarım ay şekli verin.... İkinci hamuruda aynı şekilde yapın....
Büyük bir tencereye su koyup kaynatın kaynayan suya biraz tuz ekleyip hazırladığınız mantıları kaynayan suda yaklaşık 9dk haşlayın...
Mantılar haşlandıktan sonra suyunu süzün. Tereyağını eritip pul biberle biraz kavurup haşlanan mantıların üzerine dökün...
Ve tabaklara servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt salçalı sos ile servis yapın...
Maalesef soslu resim çekemedim çünkü resmini çekmeye fırsat kalmadan yendi bitti....
Afiyet Olsun...:)
40 yorum:
Eline sağlık canım.Kayseri yemekleri hep beni çekmiştir.Sevgiler
süper bir yemek valla tebrikler. patates çok güzel olur bence.
ellerine sağlık enfes görünüyorlar
bu matıyı bir tv proğramında görmüştüm ogunden beri merak ediyorum ama onun içinde bol yumurta vardı yanlış hatrlamıyorsam
mantııı çok severim ama kayserili elinden olunca herhalde bambaşka oluyordur :) ellerinden tatmayı isterdim canım:) sevgilerimle:)
mımm hem de patatesli,yani tam benlik:)
ellerine sağlık tatlım,
mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum:)
Yorum yazan herkese çok tşkr ediyorum...
Ayşeciğim canım ne zaman istersen yaparım sen gel kayseriye:))
aslıcıııımmmmmmmmmmmmm çok güzel olmuşlarr ooooooooffffffffff bayılllldııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmm müthiş yarın denicem bunu yarın olsun hemen benim bloğumda kremalı bisküvilere bak canımm senden almıştıımm
Kırk bir kere maşallah diyeyyim de göze gelmiyesin.
Hep böyle bir mantı yapayım da yiyeyim diye, ara sıra aklımdan geçer. Her seferinde başka bir güne atarım.
Çok güzel yapmışsın ellerine sağlık, bin yaşa hemi..
Valla ağzımın suları aktı. Eline, emeğine sağlık.Yorumun içinde teşekkür ederim.Sevgiler...
canım çok değişikmiş.hiç bilmiyordum.görümtüde harika.ellerine sağlık.kekcafe
ben bunu otantikte tatmıştım hıngal diyolar bazı yörelerde hambal.hemen yapıcam muhteşem bişey bu.
Aslıcığım, bundan eşim de istiyor bir türlü fırsat bulup yapmadım, bak görürse yine sayıklar. Of of hamur dedimi akan sular durur.Akşamın güzel olsun canım.
Patatesli ilk defa duydum ama çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım...
tutum ben bu bardak mantıyı yapımıda digerine göre kolaymış ellerine salık.
ellerne sağlık canım mantı her haliyle kabulümdür..olsa da yesek:(
ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar.Benim eşimin ailesi de buna benzer bir yemek yapıyor,onlar kurzunuş diyorlar.
kayserinin diger mantisi gibi ugrastirmamis hem pratik hemde nefis olmus bir tabak olsaydi simdi
sevgiler canim
cok guzel bir yemekkk... eline saglik canim... medinem
Nefis bir yemek olduğu belli, acaba hamur açma işinde ne kadar başarılı olabilirim; denesem mi acaba?
çok çok güzel .tadını hayal edebiliyorum.ellerine sağlık
canım
ellerine sağlıık.Mantı olsun da her çeşidine varım.ayy çok canım çekti vallahi:))))
Sevgiler
ne kadar değişik bir mantı olmuş eline sağlık
oy oyyy yerim ben bu mantıyı.harikasın canım.nefis nefis....
mmmm mantıı bayılırım.hiç bardaklısını denememiştim.galiba daha pratik.bende deniycem.ellerinize sağlık sevgier
Mantı olsunda, bardaktan olsun:) Yenmezmi hiç. Ellerine kollarına sağlık canım.
Off harika olmuşş:)Patatesli hiç yememiştim,eminim çok lezzetlidir,ellerinize sağlık..
ELLERİNE SAĞLIK .
YENMİŞ BİTMİŞ KÜL OLMUŞ ANLAŞILAN:)
SEVGİLER CANIM
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Çok da değişik olmuş.
Böylesini hiç yemedim.
Sevgiyle kal.
canım yaa ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar mantının her türlüsünü çok severim... çoğu şeyi beceririm ama hamur açmayı bir türlü beceremiyorum malesef:)çok öpüyorum
hiç denemediğim bir lezzet duydum ama yemedim :)ellerine sağlık
Çok güzel gözüküyor eline sağlık . Aldım bi tane hele kayserilinin elinden olunca.
Ellerine saglik, bunu mutlaka denemem lazim.
mantiya bayilirim ellerine saglik canim cok nefis gorunuyor.
sevgiler.
Merhaba. Tam da Kayseri'lilere yakışan, nefis bir tarif, ellerine sağlık. Kesinlikle deneyeceğim. Sevgiler.
Olamaz dedim. Rej,mdeyim ve çok açımmmm. Nasıl canım çekti anlatamam, yutkunuyorum adeta..
Ellerinine sağlık
Sevgiler.
canım ne piratik diger mantı gibi ugraştırmaz,ben de yeni yapmıştım 3 kg derin dondurucuya koydum minik minik yarım gün ugraştım, ben de bundan yapmak isterim,patates yerine kıyma koysam olurmu? yapan ellerin dert görmesin, sevgiler.
Sevgili burcu mantının ebatı büyük olduğu için kıyma ile yapılırsa ağır olur...
Bu mantının özelliği diğeri gibi ağır olmaması...
geçen yaz bir akadaşım yaptı çok beğendim tadı çook güzel.seninki de harika görünüyor.ellerine sağlık.
çok güzel görünüyolar bende yapıcam ellerine sağlık :)
Yorum Gönder