13 Mayıs 2020 Çarşamba

Tırnak Pidesi





Malzemeler:
-2 su bardağı ılık su
-1 paket toz maya
-2 tatlı kaşığı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-6 su bardağı un
Üzeri İçin:
-1 yumurta sarısı
-1/2 çay bardağı süt
-3 çorba kaşığı sıvı yağ
-susam, çörekotu
Hazırlanışı: Yoğurma kabına süt, su, toz şeker, maya ve 1 çay bardağı un koyup pürüzsüzleşene kadar karıştırıp 30 dk bekletin. (ön maya şart)
Hazırladığınız karışıma sıvı yağ tuz ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat bekletin.
Üzeri için yumurta sarısı, süt ve sıvı yağı karıştırın.
Mayalanan hamuru altı eşit bezeye bölüp ilk bezeyi hafif unlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. (hamur ele yapıştığı için bu aşamada hafif un serpiştirebilirsiniz)
Tepsiye koyduğunuz hamuru ellerinizi yumurtalı karışıma batırarak yassılayın.
Parmak uclarınızla hamurun üzerine şekil verip 10 dk bekletip tekrar elinizi yumurtalı karışıma batırıp şekil verdiğiniz yerlerin üzerinden bir kez daha geçip 5 dk daha bekletip üzerine susam çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
(pişirirken fırının içine ısıya dayanıklı bir kaseye su koyarsanız pideniz daha yumuşacık olur)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails