8 Mayıs 2020 Cuma

Kıymalı Patatesli Sodalı Börek




Malzemeler:
-4 adet yufka
İçi İçin:
-5 adet patates
-300 gr kıyma
-2 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-tuz, kara biber, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Sos İçin:
-1 şişe soda
-1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı:Patatesleri haşlayıp çatal ile ezin.
Kıymayı tavaya koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğanları ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kavrulan kıymaya ekleyip yaklaşık 10 dk kavurup baharatları ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Maydonozu ince, ince doğrayıp soğuyan kıymayla birlikle patateslere ekleyip karıştırın.
Sos için soda ve sıvı yağı karıştırın.
Yufkaları dört eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz yufkaların üzerlerine sodalı yağlı karışımdan fırça ile sürüp  geniş kısımlarına patatesli harçtan koyup rulo sarıp gül şeklinde içe kıvırarak şekil verin.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sarısı sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails