6 Mayıs 2020 Çarşamba

Yoğurtlu Pancarlı Patates Salatası




Malzemeler:
-5 adet patates
-1 adet kırmızı pancar
-2 adet havuç
-1 su bardağı bezelye
-1 çay bardağı mısır (konserve)
-15-20 adet kornişon
-1 diş sarımsak
-2 su bardağı yoğurt
-1 çay bardağı mayonez
-tuz
Hazırlanışı: Pancarı yıkayıp kabuğuyla birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlama süresi biraz uzun sürüyor.
Havuçları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp bezelye ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
(ben taze bezelye kullandım konserve kullanırsanız haşlamanıza gerek yok)
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup biraz iri olacak şekilde doğrayın.
Haşlanan pancarın kabuklarını soyup kornişonlarla birlikte  tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp sarımsağı rendeleyin.
Derin kase içerisine yoğurt, mayonez, sarımsak ve az miktar tuz ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Doğradığınız tüm malzemeleri mısırlarla birlikte yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails