23 Mayıs 2020 Cumartesi

Şöbiyet (baklava yufkasından)



Arefe gününe kavuşturan Rabbime şükürler olsun
Rabbim bizleri günahlarımızdan arınmış olarak bayrama kavuşmayı nasip etsin inşallah

Dışı çıtır içi yumuşacık çokda pratik harika bir tatlı ile geldim :)

Malzemeler:
-24 adet baklava yufkası
İçi İçin:
-4 çorba kaşığı irmik
-2 su bardağı süt
-1 paket vanilin
-1 kase fıstık veya fındık (hafif iri çekilmiş)
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
Üzeri İçin: 
-150 gr tereyağı
Süslemek için toz fıstık
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İçi için tencereye süt ve irmiği koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirip vanilini ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
12 adet baklava yufkasını geniş kısmını altı parçaya kesip dar kısmını beş parçaya kesin.
(toplam 30 adet kare olacak)
Kestiğiniz kare parçaların üzerlerine birer çay kaşığı irmikli harçtan ve birer çay kaşığı fıstık koyup muska şeklinde kapatıp tepsiye uc kısımları üst üstüne gelecek şekilde yerleştirin.
Diğer kalan 12 adet yufkayıda aynı şekilde hazırlayın.
(yufkaların aralarını yağlamaya gerek yok)
Tereyağını eritip tatlıların üzerlerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirip fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Şöbiyetler şerbeti çekip soğuyunca üzerlerini fıstık ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails