9 Mayıs 2020 Cumartesi

Mini Somun Ekmek



Dışı çıtır çıtır içi yumuşacıkk miss gibi minnoş ekmeklerimi mutlaka denemeliziniz :)

Malzemeler:
-2 su bardağı ılık su
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Üzeri İçin:
-1 tatlı kaşığı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı su
-susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir su bardağı un, maya ve şekeri koyup karıştırıp ön maya için 30 dk bekletin.
Ön mayası olan harca sıvı yağ, tuz ve yeteri kadar unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde bir saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru tekrar yoğurup 30 dk daha dinlendirip yumurta büyüklüğüde bezeler alıp yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup üzerine bez örtük 15-20 dk bekletin.
Üzeri için su ve yağı karıştırıp tepsı mayasını alan ekmeklerin üzerlerine sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

(pişirirken fırının içine ısıya dayanıklı bir kaseye su koymayı unutmayın)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails